30.11.05

ERC, enfadada amb el PSC per un intent dels socialistes de ‘comprar-los’ militants


Unes subvencions concedides per l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) a la Fundació Privada Taller de Músics, que presideix Lluís Cabrera, ha causat indignació a ERC que hi veu darrera la intenció del PSC de voler ‘comprar’ Cabrera, militant republicà i membre de l’associació Els Altres Andalusos, a través de la Conselleria de Cultura.

El conveni que han firmat l’ICIC, organisme que depèn del departament que gestiona Caterina Mieras, preveu que el Taller de Músics haurà rebut aquest any 370.000 euros. El 2006, la subvenció pujarà fins als 450.000 euros i el 2007 fins als 550.000 euros. En total, 1,37 milions d'euros, una xifra que supera de molt les subvencions que fins arar havia rebut el Taller. Davant d’això, ERC ha fet arribar el seu malestar al carrer Nicaragua pel que considera “una jugada bruta” que té per objectiu captar Cabrera per a les files socialistes.

Les ajudes de l’administració a la fundació que presideix Cabrera també ha provocat les crítiques d’altres entitats dedicades al foment de la cultura popular i tradicional catalana. Així, les entitats retreuen al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana que pràcticament hagi destinat a les produccions artístiques del Taller de Músics la mateixa més diners que els que han rebut una llista de dotze associacions musicals. Segons dades oficials de Cultura, del 2004 al 2005, les produccions del Taller van rebre ajudes per valor de 174.100 euros. En el segon lloc de la llista s'hi va situar, a gran distància, l'Agrupació d'Esbarts Dansaires, amb ajudes valorades en 50.000 euros.


Els Altres Andalusos

La tendència a quedar bé amb el poder sembla el comú denominador d’alguns membres d’Els Altres Andalusos. ERC ha col·locat algunes persones afins al partit en aquesta entitat amb l’objectiu de fer-se un espai electoral entre els catalans d’ascendència andalusa que viuen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. És el cas del propi Cabrera o de Pedro Morón. Morón és un home procliu a canviar de jaqueta política, en funció del vent que bufa: Quan treballava a Ràdio Sant Boi del Llobregat era del PSC. Més tard, CiU va ‘comprar-lo’ oferint-li un contracte a l’oficina de Benestar Social del municipi. Ara, amb els convergents a l’oposició i Benestar Social a mans d’ERC, Morón s’ha convertit en l’interlocutor de Carod-Rovira a Sant Boi.

Ara sembla que Lluís Cabrera segueix les passes del seu company d’associació. De moment, es deixa estimar pel PSC.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Estar clar que, qui hagi penjat aquesta notícia, no té ni idea de res.
Santa Espina, millor que t'informis bé abans de publicar afirmacions com aquestes, ja que deixes de tenir credibilitat. Ni ERC ni PSC tenen res a veure amb Els Altres Andalusos. És més, cap partit polític ni grup semblant és darrera d'aquesta associació.
Aiiii, què en farem d'aquests aprenents de periodistes...!!!

DL dijo...

"Crònica" té raó. Darrera dels Altres Andalusos no hi ha ni ERC ni PSC. Darrera dels "quartos" del contribuent, en canvi, hi ha ERC, PSC, Els Altres Andalusos i demés "fauna". Ara bé, com que són progressistes i andalusos són d'una puresa immaculada.

Anónimo dijo...

Darrera els quartos, Dídac, no hi ha colors ni amistats... Tan és que siguis andalús immaculat, com català a topos; està ERC, PSC i potser ara CIU no se sent tant, perquè ja ha sucat prou durant les últimes dues dècades. Si reparteixes llenya no deixis cap casa per visitar!