9.11.05

Els tentacles del cas Pallerols


El Departament de Treball ha requerit a l’Agrupació Jean Monnet de Sant Boi –antigament l’Agrupació Progrés- el retorn dels diners que va rebre a través de 12 subvencions concedides per a cursos de formació els anys 1999, 2000 i 2001. Aquesta entitat, que es dedicava a activitats culturals i oferia cursos que no s’arribaven a impartir mai, està vinculada a l’exdiputat de CiU Javier Pérez Llorca, que també va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Boi. En les eleccions municipals del 2003, Llorca va ser candidat a l’alcaldia d’aquesta ciutat del Baix Llobregat, però els mals resultats el van obligar a dimitir.

Javier Pérez Llorca, advocat de professió, té el seu despatx a la planta quarta d’un edifici situat al carrer Diputació, 260 de Barcelona. Coincidències de la vida, al pis superior, a la planta cinquena, hi ha la seu de la societat MT TAHAT sl. En aquesta empresa hi treballava Ridoune Elourma, un marroquí que va ser detingut per la policia, el passat 28 de juny, quan feia unes obres de rehabilitació en un xalet que Josep Pujol Ferrussola, fill de Jordi Pujol, té a la Tour de Querol (França). A Ridoune Elourma la policia el vincula amb la xarxa terrorista Al-Qaeda.

MT TAHAT va ser fundada per Jorge Carlos Esparza el 1997. Jaume Ferrer Graupera, tresorer i responsable de l’àrea esportiva del FC Barcelona, figura com a administrador de la societat.

Casualitat o no, apareixen interconnexions entre els casos de corrupció que afecten a CiU. D’entrada, els tentacles del cas Pallerols s’extenen fins al cas Turisme. Ignasi Farreres, conseller de Treball en l’època en que es va destapar l’escàndol del desviament irregualar de fons públics destinats inicialment a formació, està imputat en una altra causa que esquitxa també Santiago Vallvé i Lorenzo Acuña, tots dos militants d’UDC condemants pel cas Turisme (Acuña és també cunyat de Josep Sánchez Llibre, que també està implicat en el cas Pallerols).

Vallvé i Acuña haurien près part, juntament amb Farreres, en una altra estafa a l’Administració catalana consistent en l’encàrrec de vuit informes inútils a empreses afins a l’entorn UDC, que hauriem cobrat sumes importants per no fer res. Quatre d’aquests estudis van ser elaborats per empreses vinculades al cas Turisme. Davant d’aquest fet, Farreres ha acabat també imputat en aquesta trama de corrupció, que va tenir en Joan Cogul –que es va suïcidar a les Filipines- l’actor principal.

Ara, apareix la connexió MT TAHAT-cas Pallerols-cas Turisme-família Pujol. ¿És casualitat que l’empresa que empleava al paleta detingut a casa dels Pujol acusat de pertànyer a Al-Qaeda estigui ubicada al mateix edifici que el despatx d’un advocat, Pérez Llorca, esquitxat pel cas Pallerols? El cercle viciós es va tancant. O no.

No hay comentarios: