8.11.05

Gas Natural fa un gest cap als socialistes anunciant-se a 'elplural.com' de Sopena

La publicitat que fa el grup Gas Natural al periòdic digital elplural.com s’interpreta en cercles polítics com una maniobra de la multinacional per tal de compensar el PSC pels pagaments que, per ordre de Jaume Giró –director de Comunicació i responsable del gabinet de Presidència de Repsol YPF-, hauria fet la multinacional al nucli dur d’Artur Mas en reconeixement a la defensa que ha fet CiU de l’OPA hostil sobre Endesa.

Amb els fons procedents de Gas Natural, els acòlits d’Artur Mas haurien finançat projectes com la Fundació Catalunya Oberta o el Grup Hayek, ambdues iniciatives impulsades per l’exsecretari de Presidència de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta.

Per contrarrestar aquestes “ajudes” no massa ben vistes al carrer Nicaragua, Gas Natural ha incrementat notablement la seva presència a elplural.com, mitjançant la publicació d’anuncis de la mateixa operadora de gas i de la petroliera Repsol YPF. Amb aquesta decisió, el Grup que dirigeixen Salvador Gabarró i Antoni Brufau confia tranquil·litzar els ànims a can PSC.

Enric Sopena, periodista proper als socialistes, és el director d’elplural.com. Sopena va ser director de TVE Catalunya en època dels governs de Felipe González i, actualment, colabora amb El Mundo i participa en les tertúlies del programa Día a Día d’Antena 3, que condueix María Teresa Campos.

No hay comentarios: