23.11.05

Unió té a punt una candidatura en solitari a Girona


UDC ha registrat les sigles d'un nou partit a Girona que concorreria a les eleccions municipals separat de CDC. La formacció Units per Girona està a punt de ser legalitzada i, oficialment, Unió la ven com "els Ciutadans pel Canvi" de CiU. Però la realitat és una altra, ja que les agrupacions locals de CDC i UDC s'han declarat la guerra arran del nomenament del cap de llista de la federació a la ciutat. Unió reclama el número u al considerar que a CDC no hi ha una alternativa amb garanties per disputar l'alcaldia a la socialista Anna Pagans. Els democratacristians estan farts de les patacades electorals que històricament CiU ha patit a Girona, i proposen el seu candidat, l'empresari Jordi Fàbrega, com a l'home que ha de fer
possible "el canvi" a l'edifici de la plaça del Vi.

Precisament Jordi Fàbrega és qui figura al capdavant de la llista d'Units per Girona. El segueixen els dirigents veïnals Eugeni Cabré i Joan Antoni Càliz, el propietari forestal Josep Antoni de Ribot, els professors Xavier Fàbrega i Joaquim Figa, l'empresari Manel Garcia, el president de l'Associació de Càmpings, Jaume Genover, l'atleta olímpica Encarna Granados i el metge Enric Herranz. També formen part d'Units per Girona el regidor a l'ajuntament per CiU Joan Muntada i el diputat d'UDC Albert Riera.

A CDC, la filtració a la premsa local d'aquesta llista ha caigut com una gerra d'aigua freda. "No anirem junts a les eleccions. Ja ni ens ho plantegem", ha declarat públicament el president de CDC a la ciutat, Josep Maria Matamala. CDC acusa Unió de voler concórrer en solitari a les municipals i per això, afirma Matamala, "ja estem preparant la nostra pròpia llista". "Per fi hi haurà un partit de dreta catalana que es presenti a Girona", va declarar, enfadat, el president local de CDC al "Diari de Girona" (20-11-05). "Sempre hem anat junts i ens hem barallat. Serà el primer cop que no ens barallarem", diu Matamala.

No hay comentarios: