25.11.05

CiU i PSC exploren un possible pacte de Govern a Catalunya


Els partits catalans posen a punt la maquinària electoral amb la vista posada en les eleccions municipals del 2007, primer, i en les properes autonòmiques, després. I els contactes, reunions secretes, dinars i sopars, trobades en hotels que mantenen els dirigents de les diferents formacions formen part d’aquest engranatge. Doncs bé, quan encara no ha començat la precampanya, ha trascendit en cercles polítics que CiU i PSC ja han sondejat la possibilitat d’arribar a un acord per governar la Generalitat la propera legislatura, a l’estil de la “grobe Koalition” alemanya.

Els tractes serien els següents, segons fonts consultades d’ambdós partits: La força política que obtingui millors resultats en nombre d’escons tindrà la Presidència, mentre que l’altra formació es quedaria amb la Conselleria Primera. En el repartiment de conselleries encara no s’hauria entrat en detalls, tot i que s’apunta a quotes del 50% per a cada partit.

Tres ministeris per a Duran

Però l’acord de govern a Catalunya entre CiU i PSC no acabaria a Catalunya. Un dels premis que hauria reclamat i rebria Convergència seria el control de tres ministeris del nou Govern de Zapatero, sense concretar quins. D’aquesta manera, Duran veuria realitzada una de les seves grans aspiracions personals, la de portar una cartera ministerial. Pujol li va impedir arribar a un acord amb el PP, en la última etapa d’Aznar. Si l’oferta vingués del PSOE, CDC no la veuria tan malament i s’atreviria per primera vegada en la seva història a entrar a forma part d’un Govern espanyol, expliquen fonts pròximes a la federació.

No hay comentarios: