29.11.05

Lluís Prenafeta es ‘forra’ fent d’intermediari de Florentino Pérez a Sudamèrica


Lluís Prenafeta, que va ser la mà dreta de Jordi Pujol a la Generalitat de 1980 a 1990, on va ocupar el càrrec de secretari general de la Presidència, torna a la càrrega. Prenafeta era l’home que li feia la feina bruta a Jordi Pujol i va ser el polític que va fer tractes amb el ‘clan dels mentiders’ de Barcelona –l’empresari Javier de la Rosa, l’advocat Joan Piqué Vidal i el jutge Lluís Pascual Estevill. Doncs bé, ara, aquest home de negocis viatja constantment a Amèrica del Sud per tal d’aconseguir contractes multimilionaris per a la constructora ACS-Dragados y Constructores, propietat de Florentino Pérez, que també és el president del Reial Madrid. I sembla que se’n surt prou bé.

Pérez va ser un dels rostres visibles de l’Operació Reformista que el 1986 va impulsar Miquel Roca Junyent a Espanya i que va acabar amb un fracàs estrepitós. Conten les males llengües que l’empresari madrileny va començar a gestar el seu imperi amb tan sols “una pesseta”. Per aquest preu va adquirir Construcciones Padrós, una empresa que havia fet fallida. Més tard, i pel mateix preu simbòlic, Pérez es va fer amb el control d’OCISA. Ràpidament, va incorporar al seu incipient grup empresarial Auxini i Ginés Navarro.

Després van arribar els “Albertos” (Cortina i Alcocer) al grup de Pérez. Li van comprar el 17% de les accions i van obrir-li la porta a l’alta societat de Madrid, fins i tot les de la Corona espanyola. Va ser a través dels “Albertos” que l’amo d’ACS va iniciar l’amistat que manté amb el rei Joan Carles I.

Florentino, línia directa amb el PP

En política, abans d’assaborir el fracàs de l’Operació Reformista de Roca, Florentino Pérez havia estat regidor d’UCD a l’Ajuntament de Madrid i, actualment, Pérez manté una bona relació amb Alberto Ruiz Gallardón. Un dels seus col·laboradors de més confiança és José Mayor Oreja, germà de l’eurodiputat del PP i exministre Jaime Mayor Oreja. Els contactes del constructor amb l’entorn dels populars, però, no impedeixen que ara busqui millorar les relacions amb el president José Luis Rodríguez Zapatero. El negoci és el negoci.

I parlant de negocis, a Lluís Prenafeta, les missions empresarials a l’Amèrica del Sud li estan reportant guanys importantíssims, una part dels quals els destina a finançar la Fundació Catalunya Oberta (FCO), una organització conservadora filoconvergent que es relaciona amb la Fundación FAES de José María Aznar. El periodista Joan Oliver i l’economista Xavier Sala-Martín són la veu del laboratori d’idees de Prenafeta a Madrid i actuen com a contacte entre la FCO i la FAES.

1 comentario:

Pedro dijo...

òstia això ho publica El Mundo. Voleu dir que darrere aquest pamflet no ha en Pedro J.?