3.11.05

Unió, ressentida amb l'actitud de Mas davant del Cas Turisme


Els dirigents d’UDC estan molt molestos amb els seus socis de CDC perquè consideren que els han deixat “sols” durant tot el procés judicial del Cas Turisme, que ha acabat amb deu militants del partit condemats per desviació de fons públics, entre ells Carme Fargas, vídua de l’exdirector del Consorci de Turisme de Catalunya Joan Cogul, que es va suïcidar durant la instrucció del cas.

Sense anar més lluny, fa uns dies el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, expressava públicament el malestar de la cúpula democristiana a través de les pàgines d’“El Mundo”: “Ens han deixat molt sols en el ‘cas Turisme’”, es lamentava Pelegrí.

Òbviament, l’enuig de Pelegrí es fa extensible a Duran Lleida, que els dies posteriors a la sentència, que va certificava que el cas Turisme és “un cas de corrupció en l’administració”, es va deixar veure poquíssim als mitjans i va evitar compareixences públiques. D’altra banda, a Madrid es comenta que a Duran no li van fer gens ni mica de gràcia unes declaracions d’Artur Mas a TV3, al programa de Josep Cuní, en les que va dir que hauria preferit que “ningú” hagués sortit esquitxat pel cas. Mas no va fer cap declaració específica de suport a Duran i aixó va irritar el màxim dirigent d’UDC.

Lluny de calmar-se, els nervis a Unió creixen ja que es veuen venir al damunt noves sentències pel Cas Pallerols, en què s’investiga una trama de desviament de fons del Departament de Treball per part d’alts càrrecs del partit democristià.

A més, Ignasi Farreras continua en el punt de mira judicial, acusat de diverses irregularitats quan era conseller de Treball. El passat 29 d’octubre es feia pública la decisió del jutge Francisco González Maíllo d’ampliar la imputació a Farreres, a qui acusa d’un delicte de malversació de fons. Farreras hauria ordenat vuit informes adjudicats irregularment pel Departament de Treball a l’empresa Gestumer. En el cas també hi són imputats Josep Maria Servitge, exsecretari general de Farreras, i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, administrador de Gestumer. Aquesta nova trama de corrupció es va descobrir en la investigació de Cas Turisme.

Qui va entrar el despatx de Duran?

D’altra banda, a la seu d’Unió de Travessera de Gràcia el possible robatori de documents del despatx de Duran Lleida ha encès totes les alarmes. S’ha confirmat que, fa uns dies, algú va entrar al despatx del líder democristià. Doncs bé, a Unió temen que aquest algú hauria pogut aconseguir algun document que impliqués Duran en alguns dels casos de corrupció que planen sobre UDC.

No hay comentarios: