2.11.05

L’entorn d’Artur Mas sondeja el PP per reeditar el Pacte del Majestic



Artur Mas vol jugar a dues bandes i, sense renunciar a possibles pactes de futur amb el PSOE, ha obert les portes a la reedició dels acords amb el PP. Mas ha donat ordres a les persones de confiança del seu entorn més immediat d'explorar la possibilitat de reeditar el Pacte del Majestic, que deu anys enrera va sevir per segellar acord de Govern entre convergents i populars a Madrid i a Barcelona.

Amb aquest objectiu CiU i PP treballen a l’ombra i, en els darrers mesos, els acòlits de Mas ha intensificat els contactes amb la cúpula popular pensant que un eventual fracàs de l’Estatut precipitarà eleccions anticipades a Espanya, i, de retruc, a Catalunya.

En aquest context s’inscriuen les reunions secretes que van mantenir en la recta final de la negociació de l’Estatut a Catalunya l’expresident Pujol amb Eduardo Zaplana, per una banda, i Francesc Homs (ponent de l’Estatut per CiU) amb Soraya Sáenz de Santamaría, secretaria de Política Territorial del PP. Eren moments en què CiU apostava amb més força per un fracàs de l’Estatut a Catalunya, pronòstic que finalment no es va complir.

Igualment intensa és la col·laboració entre la mà dreta d’Artur Mas a CDC, David Madí, i el polèmic exportaveu dels governs d’Aznar, Miguel Ángel Rodríguez.

Es multipliquen els contactes amb la FAES

Paral·lelament, la Fundació Catalunya Oberta, que té en l’exsecretari de la Presidència de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, el seu vicepresident, està en contacte permanent amb la Fundació FAES, el laboratori d’idees del PP que presideix José María Aznar. Com a representants de la Fundació Catalunya Oberta, l’economista Xavier Sala-Martín i l’escriptor i periodista Valentí Puig es troben sovint amb els seus colegues de FAES.

No hay comentarios: