28.2.07

Jordi Pujol treballa intensament perquè CiU pugui tenir llistes a la Cerdanya


Les municipals han encès totes les alarmes al carrer Còrsega. Mentre en Duran Lleida ja reconeix urbi et orbi que CiU sortirà escaldada en els comicis, pronosticant pèrdua de regidors i d’alcaldies, com la de Tarragona, l’expresident Pujol treballa incansablement per mitigar al màxim la patacada que se’n pot endur el partit. Lasantaespina ha confirmat que el tiet Jordi està removent cel i terra per fer possible que Convergència presenti llistes en els municipis petits de la Cerdanya. Deu pensar que en Mas tot sol no se’n sortirà.

27.2.07

El síndic d’Aran, Carles Barrera, fent el Rodríguez el dia en què es va enfonsar el túnel de Vielha

La bronca que va tenir el síndic d’Aran, Carles Barrera, amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, no va venir motivada, només, per divergències polítiques. En Barrera es va posar com una moto quan Nadal li va retreure que el dia de l’esfondrament no es dignés a fer acte d’aparició pel túnel. Resulta que el síndic estava de Rodríguez, lluny de casa seva, i que no va perdre el temps precisament. Ni la seva dona sabia on era!
Nosaltres no sabem si va anar de cacera, amb dones que fumen i parlen de tu, però el que sí que sabem és que anava begut...

26.2.07

Dolors Batalla, una altra habitual del Hilton de Barcelona

Dolors Batalla, alcaldessa i alcaldable de CiU a Valls, Dolors Batalla, és una altra representant de la direcció convergent que assíduament visita l’hotel Hilton de l’avinguda Diagonal de Barcelona. Què s’està cuinant a dins de les parets d’aquest hotel ? Quina una en porten de cap els convergents ? S’està creant algun corrent intern d’amagat del gran líder Artur Mas? Quina una en porta de cap Oriol Pujol, que segons ha pogut saber lasantaespina és l’instigador d’aquests cònclaves secrets?

24.2.07

8tv, la de CiU


Si TV3 és “La teva”, 8tv és la televisió de CiU. I no ho diem nosaltres, sinó que són els màxims dirigents convergents els que ho proclament. Dijous passat en Josep Puigbo -el periodista més independent que ningú, que va presentar el Telediario en l’època d’Aznar- va convocar els portaveus parlamentaris dels partits catalans amb motiu d’un debat sobre actualitat política. Tots havien arribat: Miquel Iceta, del PSC, Joan Ridao, d’ERC, Francesc Vendrell del PP, Jaume Bosc d’ICV i Albert Rivera del Grup Mixt. Faltava només Felip Puig, que només arribar als estudis de 8tv -la que paga el Grupo Godó- va preguntar als seus companys de debat: “Què hi feu vosaltres aquí si aquesta és ‘la nostra’?”. Clar i català.

21.2.07

L’allargada ombra del tiet Trias irrita Jordi Cabré, el director d’elsingulardigital

Jordi Cabré, director del nou diari electrònic filoconvergent elsingulardigital, ho tindrà molt difícil per desempellegar-se de l’allargada ombra del seu tiet, mecenes i protector, Xavier Trias (sí, l’alcaldable del bon rwotllo que xuga fort per Barcelona). Sabem que a en Cabré l’irrita que li recordin la seva ascendència, però la veritat és la veritat i lasantaespina l’explica: I en aquest cas la veritat és que en Jordi Cabré va entrar a treballar al Port de Barcelona de la mà de Joaquim Tosas, que va seguir el peu de la lletra els consells de Xavier Trias i va situar a l’ara periodista digital a l’entitat portuària, on va adquirir la condició de càrrec de confiança com a advocat.
El 2004 però, la carrera de Jordi Cabré va patir una dura garrotada amb l’arribada del govern tripartit a la Generalitat. Tosas va ser substituït per Joaquim Coello, que va despatxar el jove Cabré sense contemplacions i va estalviar un bon sou al Port de Barcelona. Ara en Cabré ha anat a parar al singulardigital, una criatura mediàtica de l’òrbita convergent. Suposem que també hi haurà arribat amb una carta de recomanació del seu estimat tiet Xavier.

Les converses de restaurant d’Artur Mas: “El partit està fotut”


Al costat de la seu central de CDC del carrer Còrsega de Barcelona hi ha el restaurant Casa Fernández. Allà va dinar-hi Artur Mas en un dia considerat malestruc per la gran majoria: el dimarts 13, de febrer en aquest cas.
Mas compartia taula amb una persona que anònima, amb qui mantenia una conversació franca. Semblava que es coneixien de fa temps. Van parlar de tot: De Zapatero, a qui va acusar de practicar un doble joc polític, que sustenta en el fet que el PSOE “té altres suports” parlamentaris a Madrid. I d’aquesta manera tan clara descriure quin va ser el comportament del president espanyol quan es decidien els pactes de Govern a Catalunya: “Abans de les eleccions, molt bé. Després del pacte, sorprès. I, al final, corrents, ho va intentar arreglar, però va ser contraproduent”.
Expliquen testimonis presencials de la conversa que a Artur Mas se’l veia cansat, amb posat seriós. I va respondre amb cara de pomes agres la pregunta del milió que li va fer el seu amic de taula. La cosa va anar així:
- Comensal 2: Com està el partit?
- Artur Mas: “Fotut, està fotut”
Vénen mals temps a CiU. Ho diu Artur Mas.

Rac1 envia un redactor a Bilbao a seguir Artur Mas


Rac1, la cadena radiofònica del Conde de Godó, no deixa de petja Artur Mas. A Can Godó, el secretari general de CDC rep un tractament més propi de president que de cap de l’oposició. Entrevistes cada dos per tres al programa de l’entranyable Xavier Bosch, al Minoria Absoluta. La desfilada de dirigents de CiU pels estudis de la Diagonal és constant: si no hi passa en Mas, ho fa en Puig, i si aquests fallen, sempre poden tirar d’en Pujol. Ah, i quan hi va el president José Montilla, els convergents exigeixen amb males maneres poder entrar en directe per replicar-lo. “Com que Rac1 és la nostra...”, deuen pensar.
I no s’equivoquen de gaire. Avui mateix, la cadena del Conde ha tirat la casa per la finestra i en contra del que fa habitualment ha enviat un redactor de política, Marc Martínez Amat, a cobrir un acte que feia Artur Mas a Bilbao. Allà, a la Fundación Sabino Arana, Mas hi pronunciava una conferència titulada: “Galicia, Euskadi y Catalunya: El estado pluriancional como reto”. I en Martínez Amat allà, prenent bona nota del que diu el líder per les oportunes cròniques per als informatius. Gran actuació de Mas a cas dels seus ‘amigatxos’ del PNB, gran desplegament de Rac1.
Segurament, Mònica Fulquet, la cap d’informatius de l’emissora, ha aprovat amablement la decisió d’enviar un redactor a Bilbao. No és casualitat que Fulquet signés, fa uns mesos, el manifest MasPresident2006, un document que reivindicava la Presidència per a l’hereu de Pujol impulsat per sectors convergents. Tot això va gestar-se al llarg dels dies en què es va constituir el nou Govern de l’Entesa.

15.2.07

Iranzo, el ‘culpable’ de l’envelliment sobtat de Jordi Pujol

El perruquer Pasqual Iranzo era un habitual, en època de governs convergents, al Palau de la Generalitat. Hi anava sovint, un cop cada dues o tres setmanes, carregat amb l’instrumental que tot bon artista dels cabells necessita.
El client que tenia a la plaça de Sant Jaume era tant especial com honorable: O sigui, molt. Efectivament, a qui li arreglava la cabellera -per dir-ho d’alguna manera- Iranzo era Jordi Pujol i Soley, aleshores Molt Honorable president de la Generalitat.
El perruquer li arreglava la cabellera al president, dèiem, i també li tenyia d’un color que rejovenia al president. La sortida de Pujol de la Generalitat va reportar-li a Iranzo la pèrdua d’un client il·lustre. Ara Iranzo no talla ni tenyeix els cabells del tiet Jordi. Això explica el per què del sobtat envelliment de l’expresident, que en poc temps s’ha posat molts anys al damunt, almenys a simple vista.

14.2.07

Madí podria deixar la direcció de CDC després de les municipals


David Madí podria tenir els dies comptats com a màxim responsable de l’estratègia electoral i de comunicació de CiU. Que el partit l’hagi deixat de banda de la campanya de les municipals és un primer símptoma que el final polític del productor del DVD Confidencial.CAT, la pel·lícula que tant va disgustar a ‘popes’ nacionalistes com Jordi Pujol, Xavier Trias o Duran Lleida, s’apropa.
Segons ha pogut saber lasantaespina, Artur Mas té previst oferir el cap de Madí a la direcció del seu partit amb la voluntat de demostrar que accepta fer autocrítica. De passada, el secretari general de CDC busca fer callar les veus crítiques que, com les d’Antoni Vives i Antoni Fernández Teixidó, s’han anat escoltant darrerament a Convergència.
Mas se sent debilitat i té pànic a una possible rebel·lió a bord, i necessita més que mai un cop d’autoritat. La sortida de Madí del ‘nucli dur’ li aniria com anell al dit per frenar la crisi interna que amenaça l’estabilitat de CDC.

13.2.07

Madí dina amb els Ciutadans d’Albert Rivera


Després de la garrotada que se’n va endur en les passades eleccions catalanes, David Madí ha canviat sobtadament d’estratègia. Dilluns de la setmana passada, Madí va citar el president de Ciutadans-Partit de la Ciutadania d’Albert Rivera. Van dinar plegats al tancat Cercle del Liceu, i van compartir menjador amb el mític Aleix Vidal-Quadras, que s’asseia a la mateixa taula que un influent empresari. Les males llengües expliquen que Madí, després de la visita al notari, sembla estar disposat a pactar amb qui sigui per governar als ajuntaments. Avançats els pactes amb el PP, potser li ha arribat el torn a Ciutadans. El poder és el poder.

12.2.07

Salvador Sostres, ‘el Pilota’ de 8tv


Les ensabonades que dedica Salvador Sostres als convidats que passen els dijous a la nit pel programa ‘Amics, coneguts i saludats’, que condueix Josep Puigbo a 8tv, comencen a fer una mica d’angúnia. El que es presenta com l’enfant terrible de la premsa catalana perd pistonada davant les càmeres. Resulta que Sostres -a la santaespina ja ho vam explicar- es dedica a fer una retrat del personatge que entrevista Puigbo, que té tendència a convidar polítics de dretes. Dijous passat (8 de febrer) el convidat va ser Josep Piqué que, en acabar el programa, no sabia quina cara posar davant la raspallada en tota regla que li va fer el columnista filoconvergent. “Piqué és un home intel·ligent”, va dir Sostres del líder del PP a Catalunya, entre moltes altres excel·lències.

En el cara a cara, la fera Sostres esdevé un xaiet. La bèstia salvatge apareix plenament domesticada. El columnista maleducat i barroer de l’“Avui” es converteix en nen ben educat de ploma delicada i somriure càndid. Sostres, ets un pilota.

5.2.07

CDC va intentar que Felip Puig intevingués en directe a Rac1 enmig d’una entrevista al president Montilla

Tres trucades, tres! Dimecres passat (31 de gener) va ser un mal dia per a la responsable de premsa de CDC al Parlament, Joana Vallès, que es va llevar escoltant l’entrevista que Xavier Bosch li va fer al president de la Generalitat, José Montilla, a “El món a Rac1”.

Allà Montilla va anunciar que el Govern presentava un conflicte positiu de competències contra el decret d’Ensenyaments Mínims del Ministeri d’Educació.

L’entrevista va provocar tal indigestió a CDC que la Vallès, sense tallar-se ni un pèl, va trucar fins a tres vegades al programa amb la pretensió que Felip Puig intervingués en directe en l’entrevista per replicar a Montilla en directe. Es veu que la Joana no va ser gens amable, i se li va escapar algun crit i fins i tot alguna amenaça.

Òbviament a Rac1 van desatendre la inaudita petició del gabinet de premsa convergent. No volem ni pensar què farà CDC quan Montilla sigui entrevistat a Catalunya Ràdio.