15.3.06

Xavier Sala-i-Martín evita donar el seu suport a l’acord de finançament pactat per Mas amb Zapatero


Ui, ui, ui! L’economista Xavier Sala-i-Martín, un dels capitans de la Fundació Catalunya Oberta (FCO) creada per Lluis Prenafeta -sí, l’esbirro de Jordi Pujol en els seus primers governs- es nega a avalar públicament l’acord de finançament que Artur Mas, president de CiU, va pactar amb José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquest matí, Sala-i-Martín ha estat sotmès a un tercer grau en directe pel conductor d’“El matí de Catalunya Ràdio”, Antoni Bassas, que li ha preguntat tres o quatre vegades si considerava que l’acord sobre finançament Mas-ZP era bo. Sala-i-Martín ha tirat pilotes fora i, incomodat per la insistència de Bassas, ha acabat responent “això pregunti-ho als polítics, que són ells que ho han pactat”. Arribats a aquest punt, Sala-i-Martín ha dit que només es mullarà sobre l’acord de finançament quan sigui definitiu i se sàpiga els diners que aporta per a Catalunya.

Per si amb això s’hagués quedat curt, aquest economista, professor de la Columbia University (EUA), ha negat amb vehemència haver assessorat a CiU a l’hora de confeccionar la seva proposta de sistema de finançament. A jutjar pels comentaris de Sala-i-Martín, sembla que Artur Mas va perdent suports a la FCO, una entitat que està a mans de Prenafeta, recordem-ho, l’home que va “enxufar” a Artur Mas a l’empresa privada fa uns anys (al Grup Vilassar Internacional, concretament, en l’època en que la firma Tipel, pertanyent al grup, va fer aigües) i el va apadrinar en el seu debut en política. Ui, ui, ui!

No hay comentarios: