1.2.06

Carod fa una defensa aferrissada del pacte ERC-PSC davant de 30 empresaris catalans, alguns de l’òrbita convergent


Aquesta vegada el sopar va ser ahir, dilluns 30 de gener, al restaurant Set Portes de Barcelona i va tenir com a protagonistes una trentena d’empresaris i la cúpula d’ERC. El president del partit, Josep Lluís-Carod Rovira, el conseller primer, Josep Bargalló, el conseller de Comerç i Turisme, Josep Huguet, el secretari d’Organització del partit, Xavier Vendrell, i el diputat Antoni Soy, un dels negociadors d’Esquerra a Madrid, van fer d’amfitrions i es van dirigir als comensals per explicar-los com va la negociació de l’Estatut i el nou sistema de finançament.

Carod-Rovira va traslladar als empresaris el que ja ha trascendit a l’opinió pública: Que, de moment, ERC és partidària del no a l’Estatut, que ha descartat el vot afirmatiu al projecte i que una possible abstenció dependria del fet que el PSOE acceptés introduir millores a la proposta pactada per Zapatero, CiU, PSC i ICV.

Més encesa va ser la intervenció del conseller Huguet, que, en la seva línia habitual, va carregar durament contra l’acord i contra Artur Mas. En paraules d’Huguet, el sistema de finançament pactat “és un cistell sense cul” que ni de bon tros resol les necessitats de Catalunya. La intervenció d’Huguet, però, va ser pesada i confusa, i, davant d’això, Carod va demanar a Soy que aclarís els dubtes que el conseller havia creat als empresaris.

Esbroncada d’un empresari proper a CiU

Felip Massot, militant de CDC i fundador del potent grup immobiliari Vertix, va ser un dels convidats que va prendre la paraula. I ho va fer per criticar durament els pactes PSC-ERC, retreient a Carod que no decidís governar amb CiU, perquè les coses haurien anat molt millor. Vertix va aconseguir contractes importants dels governs de CiU i a Massot se’l situa en una posició preferent de la llista dels empresaris que financien la federació nacionalista.

Les acusacions d’aquest empresari van ser rebatudes per Carod, que va fer una defensa aferrissada del pacte amb el PSC, així com del president Maragall.

2 comentarios:

Pol G.G dijo...

Hola,teniu un blog molt i molt currat.

Jo recenment he obert un blog similar al vostre i m´interessaria poder posar el meu link a la vostre pàgina i jo faria el mateix amb la meva (posar el vostre link).

Si us interessa la idea ja em direu alguna cosa.

Salut!

Pol G.G dijo...

M´he deixat de dir que el meu blog és : http://catalunyapersempre.blogspot.com/ o dic per si ho voleu mirar una miqueta abans de dir alguna cosa.