16.2.06

Prenafeta i el seu laboratori d’idees filoconvergent tornen al Via Venetto, amb Artur Mas


Lluís Prenafeta va oferir, el passat 27 de gener, un altre dinar a un grup de prohoms vinculats a la Fundació Catalunya Oberta (FCO) i situats a l’esfera mediàtica de CiU. Aquesta vegada, l’àpat -recordem que Prenafeta recompensa als seus comensals amb 150 euros, a banda del dinar- va tenir un convidat de luxe -suposem que sense cobrar: Artur Mas i Gavarró, president de CiU.

En el dinar, Prenafeta, vicepresident de la FCO, i Mas van poder recordar vells temps, ja que l’exsecretari general de Presidència va ser qui va ‘enxufar’ Mas a l’empresa privada, al grup Vilassar Internacional, on va començar a treballar l’any 1988. Mas va entrar-hi com a gerent i amb quatre anys en va tenir prou per enfosar la principal firma de la companyia, Tipel, que el 1994 va presentar suspensió de pagaments per valor de 8.400 milions de pessetes. Mas va coincidir a Vilassar Internacional amb Josep Pujol Ferrussola, el fill gran de Jordi Pujol, més conegut per Júnior. Júnior, com Mas, també va patir diversos fracassos en el món dels negocis i va ser un contacte impagable per a l’ara presidente de CiU, a l’hora de projectar la seva carrera política.

Però Mas i Prenafeta no van estar sols al Via Venetto, ja que els van acompanyar destacats membres de la ‘troupe’ mediàtica proconvergent: Joan Oliver, col·laborador del diari “Avui” i director de la FCO; Jordi Barbeta, redactor en cap de política de “La Vanguardia”; Marçal Sintes, de l’“Avui”; Vicenç Villatoro, escriptor, periodista, opinador i president de la Fundació Ramon Trias-Fargas, i Francesc-Marc Álvaro, col·laborador de “La Vanguardia”, Rac1 i professor de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Ramon Llull.

També van ser-hi l’economista Ramon Tremosa, un dels teòrics que va assessorar CiU a l’hora d’elaborar la seva proposta de nou finançament per a Catalunya, i Joan Guitart, president de la Fundació Catalunya Oberta i de l’Agrupació Mútua del Comerç i la Indústria. Barbeta, Sintes i Tremosa són membres adherits a la FCO, que va ampliant els seus tentacles en les elits de la societat catalana.

No hay comentarios: