10.2.06

Madí fa d’inquisidor periodístic


El portaveu de CDC i secretari executiu de CiU, David Madí, torna a perseguir periodistes. Aquesta vegada, el rebre li ha tocat a Salvador Cot, redactor de política a TV3 i col·laborador de la revista “El Temps”, per una entrevista -signada pel mateix Cot i Enric Rimbau- i un reportatge sobre José Montilla publicats en aquest setmanari el 10 de gener passat. Madí va retreure a Cot que “El Temps” s’hagués avingut a “catalanitzar” la figura del ministre d’Indústria i primer secretari del PSC.

El reportatge que acompanyava l’entrevista, i que firmava Rimbau, es titulava “La clau de volta del PSC” i presentava Montilla com “la peça clau d’unió entre la tradició catalanista i l’obrerisme espanyol que competien en l’interior del PSC”. Madí va cantar-li la canya a Cot i va exigir un canvi d’actitud immediat, petició a la qual no es va plegar el periodista, segons ha pogut saber lasantaespina.

David Madí supervisa les relacions de CDC amb els mitjans i a ell se li atribueix, per exemple, el sobrenom que a Convergència li donen a “El Periódico”, una capçalera poc afí als interessos nacionalistes i que al carrer Còrsega és “El diari del règim”. D’altra banda, és coneguda entre els periodistes de Barcelona l’afició (a voltes obsessió) de Madí de fer-los trucades per ‘assessorar-los’ sobre com han d’enfocar les informacions, sobretot als que considera propers a CiU. També truca als que fan reportatges que no li agraden.

No hay comentarios: