6.2.06

Les grans mútues asseguradores catalanes i la Fundació Catalunya Oberta de Prenafeta estrenyen vincles


A principis de gener, un dilluns, van compartir taula en un restaurant barceloní Agustí Montal, expresident del Barça i president de Mútuam i la Fundació Conviure -entitat vinculada a la mutualitat asseguradora-; Josep Lluís Vilaseca, president de l’Agrupació Mutua del Comerç i de la Indústria i Joan Guitart, president de Mútua General de Catalunya i de la Fundació Catalunya Oberta (FCO), entitat que actua com un dels laboratoris d’idees de la federació de CiU, al més pur estil de la FAES del PP.

Tan Montal, com Vilaseca, com Guitart són empresaris molt vinculats a CiU. El primer va ser candidat de l’ara federació nacionalista a les eleccions europees, el 1987. Vilaseca va ocupar el càrrec de secretari general d’Esports amb Jordi Pujol i Guitart va ser conseller d’ensenyament (1980-1988), conseller de Cultura (1988-1996) i, entre altres càrrecs, també va ostentar el de president-executiu de la Fundació Catalana de Patrocini i Mecenatge, ara en mans d’ERC.Fonts properes a la Fundació Catalunya Oberta han explicat a lasantaespina que l’entitat explora “noves vies de finançament” que li permetin consolidar-se com un referent ideològic per als sectors nacionalistes conservadors catalans.

La FCO, que té en Lluís Prenafeta un dels seus pilars, s’ha anat obrint pas en el panorama político-mediàtic de la mà de gent com l’economista Xavier Sala-i-Martín, els periodistes Joan Oliver i Jordi Oliva, l’escriptor Valentí Puig i el polític i financer Arcadi Calzada, entre d’altres. Però els ‘cuartos’ sempre fan falta i les mútues asseguradores en tenen per donar i per vendre. En Montal, en Guitart i en Vilaseca bé que ho saben. I qui millor que el president de la FCO (Joan Guitart) per ajudar la FCO?

No hay comentarios: