15.11.06

L’alcalde d’Amposta, Joan Maria Roig (CiU), promotor d’un polèmic macrocomplex urbanístic a Andalusia

Dos camps de golf, tres hotels de cinc estrelles, 800 cases de luxe, un club hípic, un col·legi d’elit, una residència per a la tercera edat, un poliesportiu i 4.200 parcel·les de 7.500 metres quadrats. Tot això és el que pretén construir la societat Promociones Club de Campo&Golf de Ronda a la finca Los Merinos, a la serra de Ronda (a caball de les províncies de Sevilla i Cadis). El projecte no disposa del permís d’aigües de Conca Mediterrània, té un recurs pendent al Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia i compta amb l’oposició de veïns dels pobles afectats i entitats ecologistes. A més, el vicepresident de la societat, Jorge Juan Flor Gallén, el van embargar al no justificar la destinació de 31 milions de pessetes que va obtenir de la UE.
Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta per CiU i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, és conseller de Promociones Club de Campo&Golf de Ronda, on va arribar-hi de la mà del constructor Josep Cornadó Mateu, president i únic accionista de Construcciones Materiales y Pavimentos Inmobiliaria S.A. (empresa rebatejada amb el nom de Construcción Pirenaica S.A. (Copisa) l’any 2005). Cornadó és amic de la família Pujol Ferrussola i, per exemple, acostuma a passar els estius a Menorca amb Jordi Pujol Ferrussola, el fill de l’expresident. Copisa, durant cinc anys, va obtenir 52 adjudicacions de projectes d’obra pública per part dels governs de CiU, valorats en 81,6 milions d’euros.
Entre la llista de personatges il·lustres vinculats al macrocomplex urbanístic de Ronda hi ha l’exdirector de RTVE i Telefónica, Luis Solana Madariaga, el regidor del PP de Navaluenga (Àvila), Juan Francisco Rueda Orgaz o el director del Patronato de Turismo de la Costa del Sol, Juan Fraile, que el 1991, en la seva condició d’alcalde, va requalificar els terrenys de Los Merinos, considerats fins llavors zona verda, com a sòl urbanitzable.
Un decret d’alcaldia de juny del 2006 autoritza el projecte de Los Merinos, que Joan Maria Roig i les seves amistats perilloses tenen previst tirar endavant.

1 comentario:

huguetssegon dijo...

Nova trola?
com sempre!!

quan es disculparan per les mentides i difamacions que difonen?
____________________________

huguetssegon said...

said...

També es una falsedat?

Com l'anterior post sobre Xavier Sala i Martin. Fa 10 dies i no han tingut ni el més minim gest professional i deontològic de demanar excuses per la falsedat publicada, amparant-se en l'anonimat, proper a Villarroel.

Doncs sembla que tot el que publiquen ès pura fantasia i mentida amanida.

El seu amo els obliga? O son així d'intoxicadors, de mena?

huguetssegon said...

Senyores i senyors de S.Espina:

Em crec el que escriu, donant la cara, el Sr. Sala-i-Martin.

I Vostès, que tenen a dir ara?

Després d'aquest desmentit total d'una pseudoprimicia seva, a USA, Gran Bretanya, Suècia, Dinamarca, Canadà, Austràlia, etc., ho reconeixerien, com a errada, per no verificar prou rumors, per no tenir fonts fiables, o pel que sigui.

Ni que sigui per intoxicar.

Pero ho reconeixerien, i de manera inmediata.

Per obligacio deontològica, i per respecte als seus lectors i a la seva professio.

Quan ho pensen fer?