15.11.06

L’alcalde d’Amposta, Joan Maria Roig (CiU), promotor d’un polèmic macrocomplex urbanístic a Andalusia

Dos camps de golf, tres hotels de cinc estrelles, 800 cases de luxe, un club hípic, un col·legi d’elit, una residència per a la tercera edat, un poliesportiu i 4.200 parcel·les de 7.500 metres quadrats. Tot això és el que pretén construir la societat Promociones Club de Campo&Golf de Ronda a la finca Los Merinos, a la serra de Ronda (a caball de les províncies de Sevilla i Cadis). El projecte no disposa del permís d’aigües de Conca Mediterrània, té un recurs pendent al Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia i compta amb l’oposició de veïns dels pobles afectats i entitats ecologistes. A més, el vicepresident de la societat, Jorge Juan Flor Gallén, el van embargar al no justificar la destinació de 31 milions de pessetes que va obtenir de la UE.
Joan Maria Roig, alcalde d’Amposta per CiU i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, és conseller de Promociones Club de Campo&Golf de Ronda, on va arribar-hi de la mà del constructor Josep Cornadó Mateu, president i únic accionista de Construcciones Materiales y Pavimentos Inmobiliaria S.A. (empresa rebatejada amb el nom de Construcción Pirenaica S.A. (Copisa) l’any 2005). Cornadó és amic de la família Pujol Ferrussola i, per exemple, acostuma a passar els estius a Menorca amb Jordi Pujol Ferrussola, el fill de l’expresident. Copisa, durant cinc anys, va obtenir 52 adjudicacions de projectes d’obra pública per part dels governs de CiU, valorats en 81,6 milions d’euros.
Entre la llista de personatges il·lustres vinculats al macrocomplex urbanístic de Ronda hi ha l’exdirector de RTVE i Telefónica, Luis Solana Madariaga, el regidor del PP de Navaluenga (Àvila), Juan Francisco Rueda Orgaz o el director del Patronato de Turismo de la Costa del Sol, Juan Fraile, que el 1991, en la seva condició d’alcalde, va requalificar els terrenys de Los Merinos, considerats fins llavors zona verda, com a sòl urbanitzable.
Un decret d’alcaldia de juny del 2006 autoritza el projecte de Los Merinos, que Joan Maria Roig i les seves amistats perilloses tenen previst tirar endavant.

No hay comentarios: