19.12.05

Pujol a Felipe González: “Sobren 50 articles de l’Estatut”


L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol manté un doble discurs al voltant de la reforma de l’Estatut. Públicament diu que Mas el paper d'Artur Mas en la negociació ha estat positiu. També públicament, l’expresident, per exemple, s’adreça als empresaris catalans per demanar-los que resisteixin a les pressions i amenaces de boicot que arriben des d’Espanya.

Però el Pujol més íntim, el Pujol més proper i, segurament, més sincer, pensa ben diferent: “Reconec que en la proposta d’Estatut hi sobren almenys 50 articles”, va confessar el president d’honor de CiU en una conversa que fa unes setmanes va mantenir amb l’expresident del Govern espanyol Felipe González. Pujol va explicar-li al seu admirat i respectat ‘colega’ que la culpa d’això la té ERC, que durant la negociació a Catalunya va apretar molt fort perquè del Parlament en sortís un Estatut molt concret, on tot estés molt detallat. A parer de Jordi Pujol, tanta concreció no era necessària, tot i que la cúpula de CiU sí la va defensar en el decurs de la discussió parlamentària. Portes endins, doncs, és probable que la satisfacció de Pujol per la feina feta per Mas i el seu equip no sigui tan evident com sembla portes enfora.

1 comentario:

Perot lo Lladre dijo...

Aquest senyor no es qui va acceptar y presentar com grans coses tota mena de promeses falses, cesions devaluades (com la del impost de transmisions patrimonials), qui va fer lleis sense cap voluntat de fer-les complir, com la del catala, qui vendria a Guifre el Pilos i la bandera tot en un paquet per evitar que els seus amics cavistes no perdessin el 10% del 4% de la seva cuota de mercat? Doncs francament no el crec qualificat per a opinar del que sobra ni del que falta al nou Estatut despres de no haver estat capaç ni de desenvolupar el vell.