9.12.05

Els lucratius àpats que Prenafeta ofereix al Via VenettoPeriódicament, cada quinze dies o cada tres setmanes, depèn, Lluís Prenafeta, exsecretari de la Presidència i antic col·laborador de Jordi Pujol, reuneix a alguns dels patrons de la Fundació Catalunya Oberta al voltant d’una taula de l’exclusiu i mític restaurant Via Venetto. No hi acostumen a faltar el periodista Joan Oliver, l’economista Xavier-Sala i Martín i el també periodista i escriptor Valentí Puig. Aquests, dèiem, són els fixos, però resulta que a la Fundació Catalunya Oberta hi ha pinyes per acudir als suculents àpats que ofereix Prenafeta: Cada comensal, a més d’omplir-se la panxa amb els selectes plats que serveixen al Via Venetto, rep una generosa propina de qui en el seu moment va ser l’home fort de Jordi Pujol. Prenafeta paga 150 euros per cap, o sigui, 25.000 de les antigues pessetes!

A canvi, els convidats han d’avenir-se a predicar urbi et orbe les teories ultranacionalistes i molt escorades a la dreta que predica la Fundació Catalunya Oberta. Curiosament, Oliver, Valentí Puig i Sala-Martín són tres dels membres més actius d’aquesta fundació.

3 comentarios:

bado dijo...

Hola, he rebut un link del vostre blog i em pregunten i em pregunto.
Perquè no es sap qui escriu La Santa Espina?
fer-ho us donaria ligitimitat, la mateixa que demaneu per poder opinar.

Manolu dijo...

Els lucratius àpats que en Prenafeta ofereix al Via Veneto els va començar el cap del gang, Pujol, que en pau descansi, després de no haver fotut res de res -té merit, la cosa- durant 23 anys seguits... ( I perquè li vam barrar el pas dues vegades seguides, altrament encara hi fora... )

La diferència és que, llavors, els lucratius àpats, es deien pel seu nom català: pessebres, o menjadores... Reconec, però, que s'adiu molt més l'homònim castellà que es va inventar en González -i que encara ara distribueix religiosament en Zipi Zape, reclamacions al padrone Polancone-: fondo de reptiles...

I què són els 150€ del corsari de gibrelleta d'en Prena, comparats amb els milers de milions de diners -nostres-, que el gang Pujol va esmerçar amb el comte que esguarda de canto i cia, en ambdós sentits del mot?...

Pedro dijo...

Molt científic tot plegat, serà que en Sala-Martín no té prous quartos, això de la propina que dieu és digne d'el triangle.
Em sembla que les tesis d'aquesta fundació les practiquen de manera gratuïta, no són com en Josep Maria Sala.