12.7.06

Mas força la retirada de la vella guàrdia de CiU per vendre una imatge de renovació


A CiU, si ets més vell que l’Artur Mas no surts a la foto. Amb l’objectiu de projectar una imatge de renovació de la federació nacionalista, Artur Mas, aconsellat, com sempre, pel factòtum David Madí, ha ordenat la jubilació de la vella guàrdia. En Mas, que el gener passat va complir 50 anys (curiosament els mateixos que té el rival a batre a la Generalitat, José Montilla) vol promocionar els nous valors de la federació en detriment de les ‘vaques sagrades’. Així, molt previsiblement noms com el de Carme Laura-Gil (71 anys), Antoni Fernández Teixidó (54), Irene Rigau (55), Josep Grau (61) passaran a la reserva convergent, a l’ostracisme més absolut. Curiosament, un dels noms que aquests dies sona com a número dos de Mas a la llista de les autonòmiques, Núria de Gispert (57), està adscrita al grup dels ‘dinosaures’.

Els assessors de Mas de cap manera volen que l’exconsellera de Justícia i Governació amb la seva presència en un lloc molt destacat de la llista trenqui la imatge de joventut i cares noves que volen donar. Aquí en citem unes quantes: Lluís Corominas, secretari general d’Acció Territorial de CDC (43 anys); Oriol Pujol Ferrussola, diputat i responsable d’Acció Sectorial de CDC (39); Francesc Homs, secretari executiu de CDC i diputat (37); Carme Vidal, vicesecretària general de Convergència de Benestar, Identitat i Cultura (40); Joana Ortega, portaveu d’UDC i regidora a Barcelona (43); Antoni Castellà, responsable de Política Municipal d’UDC i dirigent de CiU (36); Ramon Espadaler, president del Consell Nacional d’UDC i diputat (42) i Josep Maria Pelegrí, secretari general d’UDC i portaveu adjunt al Parlament (41). Tanquen la llista de ‘cares noves’ el vicesecretari general de CDC i portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig (47 anys, altrament conegut com el ‘pitbull’ d’Artur Mas, l’home que mossega sense pietat els adversaris polítics del cap de l’oposició), i el l’omnipresent David Madí, portaveu de CDC i director de campanya de CiU (35 anys).

“Als veterans els agrairem els serveis prestats i els demanarem que deixin via lliure a la nova fornada de CiU”, comenta un alt dirigent de CDC. Més clar, l’aigua.

1 comentario:

CATdemonium dijo...

El cert és que més enllà de la simple operació d'imatge i deixant de banda la qualitat del personal que pren el relleu, cal reconeixer a CDC la capacitat de fer canvi de guardia sense grans escarafalls.

Molt probablement tot s'aguanta pensant en la possibilitat d'una rapida tornada al govern, de manera que la prova del nou seria una nova "derrota" electoral.

Ho veurem?

Marc