27.1.06

Felip Puig: No participaré en cap campanya a favor de l’acord sobre l’Estatut



A CiU hi ha molt “mal rotllo”. L’acord entre Artur Mas i el president Zapatero sobre l’Estatut ha deixat descol·locats alguns sectors de la federació, sobretot a CDC. El més empipat de tots, amb el permís del portaveu David Madí, és el vicesecretari general convergent, Felip Puig, que considera que el pacte assolit per Mas és insuficient sobretot si es té en compte que CiU va demanar la lluna durant el procés de tramitació parlamentària del nou text a Catalunya (fonts de CDC expliquen que Puig és més contundent i, en petit comité, parla d’acord “ridícul”).

Una conversa que van mantenir fa uns dies Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, explica el mal ambient que es viu a CiU: “No penso participar en cap acte de suport a l’acord sobre l’Estatut”, li va dir Puig al dirigent d’UDC. Pelegrí, expliquen fonts convergents, va aguantar el ruixat amb la cara desencaixada.

Duran, empipadíssim amb Artur Mas

Si Puig i Pelegrí no s’entenen, els seus superiors respectius, Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida, es tiren els plats pel cap. En el darrer Consell Nacional d’Unió, Duran va expressar el seu malestar per la “deslleialtat” de Mas al no informar-lo de la reunió amb Zapatero del dissabte 21 de gener. Mas va explicar-li la trobada a Duran a última hora, i ho va fer perquè els socialistes li van demanar.

Duran no ha paït que Mas es pengés les medalles de l’acord quan ell, discretament, va tancar bona part dels tractes amb el PSOE. Està “molt emprenyat” explica un membre de la direcció nacional d’UDC.

2 comentarios:

RUFUS dijo...

Em costa de creure, la veritat. L’altre dia vaig escoltar en Felip Puig per la radio i criticava durament a ERC. Deia que si esquerra no acceptava el pseudo-Estatutet de Mas-Zapatero es situarien en la marginalitat de la política catalana. I que CyU ocupava la centralitat.

Hulot, en Felip Puig no pot anar mai de la vida a ERC.
¿és que mai l’has escoltat al parlament?

JOSEP dijo...

El problema de molts sobiranistes de CDC és que procedeixen del món escolta, on l'obediència al Cap ho és tot. No se'ls ha socialitzat en el pensament crític i combreguen amb rodes de molí. Per això, al final, aniran plegats a l'escorxador.