5.4.06

Es confirma el pacte de no agressió Madí-Vendrell: Els dos dirigents eludeixen un debat sobre finançament de partits polítics a BTV

Com avançava lasantaespina dilluns passat, el secretari d’Organització d’ERC, Xavier Vendrell, i el portaveu de CDC, David Madí, han signat un pacte de no agressió després dels enfrontaments oberts mantinguts als diaris, ràdios i televisions arran de la polèmica oberta per la carta financera d’ERC.

El pacte es va confirmar aquest dimarts, quan Madí i Vendrell van evitar veure’s les cares en un debat sobre el finançament dels partits organitzat pel periodista Josep Maria Balcells, al seu programa de BTV. Inicialment, segons ha pogut saber lasantaespina, tan Madí com Vendrell tenien previst assistir el debat, a petició de la productora, però van acabar no anant-hi.

ERC hi va enviar, finalment, el vicesecretari general d’Acció Electoral, Josep Vall, i CiU ningú. Sí que hi havia representants dels altres partits: PSC, ICV i PP. Balcells es va prendre la seva petita venjança personal amb els convergents i va ordenar a l’equip del seu programa l’emissió, en dos moments del debat, d’uns subtítols que deien: “CiU ha declinat assistir a aquest debat sobre el finançament dels partits polítics”.

David Madí i Xavier Vendrell van dinar dijous 30 d’abril, el dia de l’aprovació de l’Estatut, amb la intenció de millorar les relacions entre CiU i ERC. Aquesta trobada va servir, també, per preparar la reunió que van tenir a l’Hotel Arts de Barcelona els seus respectius caps, Artur Mas i Joan Puigcercós.

Mas i Puigcercós van esmorzar ahir. Era la segona trobada que mantenien els dos polítics després de la que van protagonitzar abans que es fes oficial el pacte Mas-Zapatero sobre l’Estatut. En aquella ocasió, Mas va clavar una punyalada política amb totes les de llei a Puigcercós, ja que, en contra del que havien pactat, va sortir sol a fer-se la foto amb Zapatero. A Puigcercós la traïció el va indignar i el bon rotllo entre nacionalistes i independentistes va caure a mínims històrics.

No hay comentarios: