22.1.07

Mas demana a un influent empresari català que li faci d’ambaixador a Madrid, d’esquenes a Duran

Josep Antoni Duran Lleida va donar carabasses a Artur Mas i fa dos caps de setmana va evitar per tots els mitjans de mantenir una trobada amb el (qüestionat) secretari general de CDC. Mas volia vendre la trobada com una mostra que els dos partits federats a CiU, CDC i UDC, van a l’una. Duran, coneixedor de la creixent debilitat d’Artur Mas a can Convergència, va evitar la trobada -no volia donar cap foto a Mas- esperant que la crisi latent a CDC li deixarà les mans lliures per fer el que vulgui a Madrid. Ja hem llegit, per exemple, que el líder democristià aspira a fer les llistes per a les properes eleccions generals a la seva manera, sense inteferències de ningú.

Però l’Artur Mas no està disposat a deixar que la seva debilitat política beneficiï Duran Lleida i ja fa moviments per treure el cap a la capital espanyola. Lasantaespina ha pogut saber que un influent empresari català amb molts contactes i amics a Madrid està fent d’ambaixador d’Artur Mas. El missatge que escampa és el següent: A CiU, qui mana és l’Artur Mas, no en Duran. Per tant, qui decidirà, entre altres coses, si CiU entra al Govern o no, serà en Mas, no en Duran.

En definitiva, el que explica aquest empresari-ambaixador convergent a les elits madrilenyes és que si algú vol arribar a acords amb CiU ha de negociar amb el successor de Jordi Pujol, que no és en Duran, sinó en Mas, esclar. Els cops de colze no cessen a la ‘casa comuna del catalanisme’. Veurem si la sang arriba al riu.

15.1.07

Roquistes i representants del sector moderat de CDC s’entrevisten amb Mas per demanar que faci canvis en el seu ‘nucli dur’


La crisi a CDC està servida i adquireix proporcions molt superiors a les que explicava divendres “La Vanguardia”. Lasantaespina ha sabut que en les darreres setmanes representants de l’antic sector Roquista de Convergència -afins a l’exdirigent Miquel Roca i Junyent- i membres del sector moderat del partit s’han entrevistat amb Artur Mas per demanar-li un canvi de rumb, que es desempellegui dels joves ‘talibans’ que l’envolten (David Madí, Quico Homs i el no tan jove Felip Puig, entre d’altres).

Un per un, antics pesos pesats a CDC s’han entrevistat amb Mas per intentar fer-li entendre que la seva jove guardia pretoriana porta el partit cap a un carreró sense sortida. És el cas de Francesc Homs -exconseller d’Economia i home que es va convertir en un dels grans fitxatges de Mas quan era conseller en cap-, Joaquim Triadú -exconseller de la Presidència amb Jordi Pujol en l’època en què Mas i Duran van lliurar la gran batalla per la successió a CiU- i el mateix Miquel Roca i Junyent, que s’han entrevistat amb Mas per demanar-li que s’envolti d’una altre classe d’assessors.

I amb particular insistència li han aconsellat que desterri David Madí del nucli dur de CDC, ja que els sectors moderats convergents el veuen com el gran culpable de la delicada situació que atravessa el partit. Així mateix, han recomanat a l’hereu de Pujol que tingui més en compte l’opinió de gent com Macià Alavedra o Carme Laura-Gil, noms propis a can Convergència que se senten absolutament marginats pel líder. Continuarem informant.