31.10.05

Mas se sent dèbil i creu que l’única sortida per poder pactar l’Estatut és un acord que permeti entrar CiU al Govern del PSOE



Artur Mas està acorralat entre Felip Puig i Duran i Lleida. Els seus dos rivals en la cursa a candidats a president volen impedir a tota costa que arribi a un bon acord amb el PSOE sobre l’Estatut.

Mas veu que aquesta vegada no tindrà prou força i creu que la seva única possibilitat per pactar l'Estatut és arribar a un acord amb Zapatero per entrar al Govern espanyol a mig termini.

Encara no s’ha atrevit a plantejar-li al líder del PSOE, però alguns sobiranistes de CDC ja estan explicant que la cordialitat amb que s’estan produint les trobades de Mas amb el president del Govern tenen com a objectiu aplanar el camí de cares a poder fer formalment la proposta a Zapatero.


Duran, que al principi apostava per tenir bones relacions amb el PSOE, també farà tot el possible per impedir-ho i va dient pels passadissos del Congrés que quan arribi el moment clau de la negocació de l’Estatut ell personalment n’agafarà les regnes, ja que, segons ell, “Mas no se sap moure entre els polítics de Madrid” i “aquesta és la meva competència”.

No hay comentarios: