23.3.06

Puigcercós i Tardà les van passar magres per evitar el ‘sí’ de Carod a l’Estatut


El projecte de nou Estatut de Catalunya fa estralls a la cúpula d’ERC. Els republicans van viure moments de molta tensió mentre la reforma es va debatre a la Comissió Constitucional del Congrés. Ho explica el diputat Joan Tardà, que admet en privat que ell i Joan Puigcercós van tenir “molta feina” per convèncer Josep Lluís Carod-Rovira que votés no a l’Estatut. Ahir dimecres, poques hores després de la votació al Congrés, un Carod gens eufòric admetia al programa d’en Josep Cuní a TV3 que ni a ell ni a d’altres dirigents d’Esquerra els agrada dir ‘no’ a l’Estatut.

Entre aquests dirigents dels que parlava Carod no s’hi troben, segons han explicat fonts d’ERC a lasantaespina, ni Joan Tardà -que va declarant que s’ha tret un pes de sobre després de votar no a la Comissió Constitucional-, ni òbviament Joan Puigcercós -que manté viu els seu pols de poder amb Carod-, ni tampoc el diputat Joan Puig, que ja ha fet números i diu: “Si mantenim el no a l’Estatut, captarem moltíssim vot jove i acabarem amb 40 diputats al Parlament”. I Puigcercós president.

L’Estatut ha desunit Esquerra, ha accentuat les diferències de criteri entre Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós. Sembla que el segon té més números per guanyar aquesta particular guerra. Alguns dirigents republicans, explica una diputada, esperen amb candeletes que Puigcercós els serveixi en safata “el cap de Carod”.

1 comentario:

Pep Rafart dijo...

¿Hi ha alguna Salomé disponible?