23.2.06

Els Ciutadans de Catalunya de Boadella fitxen ‘fatxes’ de la Plataforma de Josep Anglada


Ciutadans de Catalunya, plataforma liderada pel dramaturg Albert Boadella i el catedràtic de Dret Constitucional i columnista Francesc de Carreras, busca suports a comarques. “Desencantats”, diuen, per com fa les coses la classe política catalana, Ciutadans busca enfortir i estendre la seva estructura organitzativa amb la mirada posada en la creació d’un partit propi. De moment, han desembarcat a Girona -on reuneixen l’astronòmica xifra d’unes 40 persones per assemblea- i allà han buscat fitxatges en els sector fatxes, que semblen ser els únics que els fan cas. Així, el portaveu provisional de Ciutadans de Catalunya a Girona és Jaume Farrerons, que havia estat membre de la Plataforma per Catalunya del vigatà Josep Anglada, el Lepen català.

Lasantaespina ha pogut esbrinar que hi ha hagut primers contactes entre Anglada i la cúpula, per dir-ho d’alguna manera, de Ciutadans de Catalunya (Boadella té una casa a Rupit-Pruit, a la comarca d’Osona). El fundador de la Plataforma per Catalunya estaria interessat en aprofitar la projecció mediàtica d’alguns membres de Ciutadans per reforçar la base electoral del seu partit.

Anglada, en una entrevista a la pàgina web d’Unitat Nacional Catalana, deia: “Jo, si fos president del govern, si fos al poder... la pena de mort al cap d'una hora, no 24 hores, al cap d'una hora. Terroristes, traficants... no 24 hores, a l'hora! Però en aquests moments no em convé parlar clar”. O: “No és que estigui en contra d'Ynestrillas. No, no, no, al contrari. El que passa és que s'ha equivocat en la seva manera de fer, la seva vida particular... Però bé, ideològicament -escolta!- jo estic amb ell”.

No hay comentarios: